2019-07-08
咁岩係附近做野,見到有間越南餐廳,啲野食好似好抵咁,就同朋友入黎試下新野。🤟🏾我地入左去坐低,咁係menu揀左陣,老細(應該係?)行埋黎,同我地推介有新野未入menu, 雖然佢原本既menu選擇已經唔會太多,但我呢啲選擇困難症患者即刻話好啊,試佢個新拼盤(雖然其他食物對我黎講都叫新)。個拼盤都幾多唔同既小食,其實計落都幾抵,老細話係4人份,但一個人食都可以就咁叫一份食得曬(或者我大食?)不過就會好飽。個拼盤我最口鍾意係個青木瓜沙律同埋個炸蝦,另外個啲都好食,我覺得$138好值。因為朋友唔食雞腳,咁我諗住咁少自己食曬佢喇,點知佢雖然已經去左骨,都仲係好厚身。所以我食到食曬所有野,都仲刨緊雞腳...不過佢有少少酸辣咁,都叫清爽開胃,唔會食濟。而且都好味既。因為怕唔飽(其實我唔食粉已經好飽),我地叫多左個生牛肉粉。佢42蚊一碗真係好抵。而且牛肉同河粉都唔少。我地share先食得曬,佢個湯幾唔錯,個粉整體都幾好食。朋友叫左椰汁冰,我叫左個咸檸梳打,好飲。呢間餐廳整體好抵,啲野食都好食,會再去。
越式小食拼盤
火五特色鳯爪
火五生牛肉粉
朋友叫左椰汁冰,我叫左個咸檸梳打,好飲。
呢間餐廳整體好抵,啲野食都好食,會再去。