2022-10-18
今日嚟到燒烤店,日本入口食材,價錢中上而食物都好新鮮同美味生啤配燒酒三五知己一齊聚餐超正愛牛肉嘅我一口牛,牛仔骨,牛舌一定要食,一口牛同牛仔骨小小硬應該燒得熟得制,牛肉汁沒有流失,醬汁都配搭得幾好,而一致認為牛舌非常好味,牛舌厚切而且唔硬,燒得岩岩好主食有牛肉烏冬,唔食辣嘅朋友可以點佢湯底少少淡,同串燒配搭啱啱好,而且牛肉好滑,烏冬非常彈牙我食得辣所以點左麻辣鮑魚烏冬,烏冬非常彈牙入味麻辣得來有少少鮑魚汁嘅味道,主食來講都幾高級燒鵝肝雙蛋飯擺到面前已經非常吸引即是有個黯然銷魂飯嘅諗法喺面前流心煎蛋,廚師真係好手勢鵝肝厚切而且好滑燒雞心真係唔係好多地方有,難得見到一定食,質地係冧冧地,而且醃製得好入味燒生蠔都唔簡單,蠔肉好大粒唔係蠔皮而且外觀都好靚,用咗蔥花同蟹子來點綴都算新鮮,日本入口都幾好食燒田雞串,我比較孤陋寡聞第一次見,肉質好嫰滑,好香口不妨可以試一試唔會失望非常鍾意食燒鱔,所以對鱔非常有要求,鱔都比較厚身,而且唔係燒到好熟好乾,小小彈牙又有膠質感非常好味如果唔係太飽一定再食燒茄子要讚,店主用咗原條茄子起埋皮俾我哋食,本身我以為係兩份原來係一份,因為茄子肉都非常多,而且蒜頭同埋麻
生啤配燒酒三五知己一齊聚餐超正
燒茄子要讚,店主用咗原條茄子起埋皮俾我哋食,本身我以為係兩份原來係一份,因為茄子肉都非常多,而且蒜頭同埋麻辣非常配合,比較濃味
燒大啡菇,我哋失望左一下因為以為上面會有其他了原來真係燒大啡菇但都非常好食,唔會燒到好乾
店長極力推薦,燒喜之次一夜干,表皮同外皮都比較脆,而且啖啖肉,肉質非常滑而且感覺有啲似食雞泡魚,本身魚比較鹹所以配合了類似柚子醬汁,鹹鹹酸酸嘅感覺非常開胃,我哋三個人分一條魚食都非常飽,但都值得推介
我食過好多間串燒,10分我會比8分,價錢中上但係食物美味都值得,與其食平價又唔好食我寧願揀貴少少食呢一間,因為之前去了一間餐廳食完腸胃炎左一星期