2020-12-23
疫情下所以堂食6點後無無哂,而天氣最近又開始凍,身邊所有朋友個個都各自打邊爐。屋企樓下街市得普通既肥牛,所以今日行遠小小去到龍門站呢到買,因為網上面見到佢地有火爐套餐。佢做緊優惠$388狂熱套餐,有4款既牛肉:牛小排、封門柳、牛頸脊、牛三角。仲有送多樣野,可以選振興肉丸 或者 韓國飽魚餃子,咁我就選左餃子,因為屋企已經買左振興丸。當日去買既時候,店員都有話個日D牛好靚👍美國CAP PRIME牛小排,佢D大理石紋勁靚囉,睇見都流口水,一開枱我就即刻烚左片。脂肪分布得好好,夠脂肪,肉質好鮮,入口即溶咁👍👍美國安格斯牛頸脊,佢肉片薄身,但夠大片。食落質感會厚身少少,因為大片,會相對比較有口味小小,我自己就覺得呢款好有口感,所以排佢第2位,但我細佬就無咁中意咬感,所以真係見人見智。美國極上牛三角,望落去既紋路都吸引。呢款口感就介乎上面兩款之間,有口感得黎軟嫩,好鮮牛肉味。美國安格斯封門柳,係牛橫隔膜肌肉。口感真係柳既質感,有口感,牛肉味最濃,我細佬就最中意呢款,男人應該會好中意封門柳。贈送既韓國飽魚餃子,個外形好攪笑,好大好長既餃子,好似一隻大蝦咁既樣。個餃子都食到一粒粒細粒既飽魚粒,但味道就
當日去買既時候,店員都有話個日D牛好靚👍
脂肪分布得好好,夠脂肪,肉質好鮮,入口即溶咁👍👍
美國安格斯牛頸脊,佢肉片薄身,但夠大片。
美國極上牛三角,望落去既紋路都吸引。
呢款口感就介乎上面兩款之間,有口感得黎軟嫩,好鮮牛肉味。
美國安格斯封門柳,係牛橫隔膜肌肉。
贈送既韓國飽魚餃子,個外形好攪笑,好大好長既餃子,好似一隻大蝦咁既樣。個餃子都食到一粒粒細粒既飽魚粒,但味道就普普通通啦。