2023-04-06 121 瀏覽
今日同朋友去食呢間位於觀塘工業大廈嘅西餐廳,舖頭既設計令人感到好有歐洲復古嘅味道🤩主要是用冷色色調去裝修,比較簡單又乾净😚店員服務都好,整體令人感覺好relax😆幾適合朋友,情侶或家庭黎呢度聚會🧑‍🤝‍🧑價錢又合理💰🌟Lobster Bisque $78一送到黎已聞到龍蝦味好濃🤤分量都幾多下,個湯既顔色偏深🍲一飲落去係好滑,龍蝦味好濃,可見好足料龍蝦🦞師傅仲係湯上面用左忌廉畫左朵花,好有心機😍🌟Escargots $128呢款薯蓉田螺係第一次食,抱住想嘗試既心態叫左黎試下😋個田螺已經比師傅剝曬殼,可以啖啖肉甘食😆個田螺食落去係爽口又彈牙,幾鮮甜,一d都吾腥。薯蓉係好滑🥔好有奶味,再加上食之前燒過,變得比較香口,超好食🌟Spaghetti Alla Vongole $138食西餐嘅梗係唔少得意大利粉🍝,舖頭有好多意大利粉嘅選擇,我今次就叫左鮮蜆意粉。意粉分量好足,每一條一份都浸滿醬汁,d蜆肉又好肥美😮食落去係比較清新,鮮甜,意粉又煮到岩岩好,好煙靭🌟Spaghetti with Soft Shell Crab in Black Truffle Sauce $148個朋友比軟殼蟹黑松露意粉

🌟Lobster Bisque $78

🌟Escargots $128

🌟Spaghetti Alla Vongole $138

個朋友比軟殼蟹黑松露意粉吸引左🍝就叫左黎試下,真係無令佢失望😆軟殼蟹原隻🦞炸到卟卟脆,好友蟹香味,超滿足。個軟殼蟹超大隻,係即叫即整,熱辣辣又好香口,正。再黎個意粉既黑松露味勁濃厚🍝加上忌廉既配搭,中意食呢個意粉既朋友仔超推薦

🌟Warm Chocolate Lave Cake $88
食完飯梗係唔少得甜品啦😋揀咗個朱古力心太軟☺️入面既朱古力🍫係流心,朱古力味又好濃厚,加上熱辣辣。隔離仲有牛乳雪糕🍦同生果🫐