2018-12-24 121 瀏覽
今日去文民華餐廳食嘢見佢逢星期六日都排大隊決定夜晚去試下有咩好食嘢店舖客人唔係好多, 座位寬敞而且光鲜整潔,有別於一般茶餐廳嘅感覺 選擇上雖然多但係所謂貴精不貴多點完力推介咖哩牛筋腩 同埋豬軟骨湯河店員話佢哋嘅豬軟骨係有一條獨門秘方泡製然後另外再嗌多咗碟菜大概 五分鐘就已經上臺,上枱嘅時候呢月已經聞到陣陣嘅椰香咖哩味 牛筋亦都非常軟熟, 就算係老人家冇呀我諗都可以食到 薯仔亦都非常入味,煲咖哩一定係煲左多個小時後先有呢個效果另外豬軟骨都真係好似中咗化骨綿掌樣入口即溶 最令我喜出望外嘅就係嗰個魚湯菜心菜開頭以為都係普通味精湯點不知個魚湯一啲味精都冇搞到我老婆係咁飲飲唔停佢話仲好咁酒樓啲例湯總結 民華餐廳快靚正 而且食物水準非常高絕對可以下次可以在早餐午餐來試下睇下會唔會又有另一驚喜!!!

店員話佢哋嘅豬軟骨係有一條獨門秘方泡製然後另外再嗌多咗碟菜
薯仔亦都非常入味,煲咖哩一定係煲左多個小時後先有呢個效果
總結 民華餐廳快靚正 而且食物水準非常高