好多人Monday通常都無咩mood出街!正正我就係相反,最唔願返工果日,就更加要好好慰勞自己!要咗2個set再另外加埋甜品!一定夠盡興喇!餐包:配上嘅唔係一般嘅牛油!係薯仔醬!!這醬很滑但仍有保留一顆顆幼粒,!抹上麵包還增加了口感呢!餐湯:羅宋湯~味道不太酸不太辣而且都很足料喔!前菜:香煎芝麻吞拿魚配芒果沙沙~醬汁很特別,有三色椒所以對味覺有點小刺激喔!甜品:後:蘋果芝士蛋糕(HKD38) ~蘋果當然要配玉桂,外層同內裡都有不少蘋果粒,層次非常豐富,唔太覺有芝士味!可能玉桂味太強,cover了芝士味,總括嚟講,佢係蘋果批味嘅蛋糕嘍~前:柚子芝士蛋糕(HKD38) ~似乎落了柚子皮碎碎喺芝士度,好清新嘅口味!解除咗一般芝士蛋糕嘅膩感!好味!上:香煎豬鞍配蘋果蓉(HKD162) ~豬鞍應該是用了西班牙豬,只有7成熟,如果接受不了,可以同侍應說要well done喔!肉質非常稔!肯定食材本身質量很好!配上清新的蘋果蓉,香香甜甜滑滑的!另外,還有一個燒汁配上適合不同客人的口味!下:德國蜜糖芥末烤咸豬手(HKD168) ~侍應很有禮貌地問原隻還是切埋,有專業的廚師代勞,當然要享受吓喇!上到枱又

要咗2個set再另外加埋甜品!一定夠盡興喇!

餐包:

餐湯:
羅宋湯~味道不太酸不太辣而且都很足料喔!

前菜:

甜品

下:德國蜜糖芥末烤咸豬手(HKD168) ~侍應很有禮貌地問原隻還是切埋,有專業的廚師代勞,當然要享受吓喇!上到枱又香又脆!味道同份量都很足!

以上主菜都有配上薯條/薯角!所以是非常非常的滿足!

左: 士多啤梨驚喜(HKD35)~講到明係驚喜,所以drink menu都無show內裡mix咗咩!除咗士多啤梨味,飲到有少少菠蘿味咋!不過佢係好飲嘅!

右:雙重朱古力(HKD38)~一個一定好飲嘅組合!雪糕+忌廉+朱古力!