2017-05-05 247 瀏覽
跟好姊妹去西環行山樂同到景點泳棚一遊之後,就係附近搵好野食醫醫肚。姊妹們上網搵到呢間日本野,睇睇原來我之前食過另一間店既omakase, 質素是有保證的。而西環這間店,跟銅鑼灣店格局有點不同。 地舖店子比較細,以海鮮丼,日式特色小食為主,比較合街坊生意。 裝修怖置像日式小店形式,舒適有種親民感覺。海鮮山丼 $168甜蝦、拖羅蓉、海膽、魚子海膽紋路清晰滑溜,金黃鮮豔,鮮甜味十足,配上醋香珍珠米,加添清香鮮味!甜蝦爽鮮甜潤,新鮮無比,魚子粒粒脆卜卜,最後不得不說主腳拖羅蓉,深色拖羅高質,打至蓉狀起膠,更顯魚肉軟嫩,獨特魚香味道,入口即溶,在整個口腔久久不散,回味無窮!大虎蝦$68另外叫了小吃,燒大虎蝦一隻,尺寸有一隻手掌連手指咁長,份量十足,燒到香脆,蝦味鮮甜,質地爽彈,唯一是有少許燒得熟了一點,令肉質硬了一點點。長燒鰻丼 $168而姊妹點了呢都一樣份量十足既燒鰻魚丼,上菜時不禁嘩左出黎,長過手板既鰻魚,除左長,肉亦十分厚。肉質軟腍適中,都好鮮甜,鰻魚汁係靈魂,濃度剛好,將鰻魚鮮甜提升,足足一條價錢亦算好合理,喜鰻魚既朋友一定要試!呢間鉄人旨花水準平均,鰻魚飯有驚喜,價錢性價比高。舖位雖

裝修怖置像日式小店形式,舒適有種親民感覺。

海鮮山丼 $168

甜蝦、拖羅蓉、海膽、魚子

大虎蝦$68

唯一是有少許燒得熟了一點,令肉質硬了一點點。

長燒鰻丼 $168

呢間鉄人旨花水準平均,鰻魚飯有驚喜,價錢性價比高。舖位雖小但勝在食物有質素,親民價錢。如果黎開西環搵食,我會推介大家試試呢!
  • 海鮮丼