2024-11-04
位於太子既呢間cafe環境真係清幽,四周都係綠意盎然。好多情侶都鍾意黎呢度食飯,無論係普通約會定係慶祝特別日子,都係一個好選擇。講到食物,我食左佢地既咖啡燒汁烤豬仔髀。呢道菜真係外脆內嫩,燒汁既香氣混合住咖啡既微苦,帶出豬仔髀既鮮味。呢個配搭真係出乎意料地夾,食完之後會令你仲想再黎多一件。至於海瞻味嚐蟹肉意大利麵,啲蟹肉鮮甜多汁,意大利麵煮得啱啱好,唔會過熟。醬汁係用海膽調製,滑溜溜地包裹住每一條麵,海味濃郁。呢道菜既賣相都好靚,睇見都忍唔住想影相。最後就係海鮮龍蝦湯,呢個湯底係用龍蝦同其他海鮮慢煲出黎,味道鮮甜而且唔會太膩。每一啖都感覺到大海既氣息,入口後仲有種溫暖既感覺。呢個湯真係一個完美既開場,為你打開味蕾。呢間cafe唔單止環境優美,食物亦都好有水準。係一個值得推薦既地方,無論你係想過一個浪漫既夜晚,定係想同朋友聚舊,都係一個唔錯既選擇。