2016-07-10 942 瀏覽
今日同女朋友去左上環, 慢活一下, 無選擇去STARBUCKS, 而去左MORRSION CAFE, 環境一實美式CAFE風格, 坐得幾舒服, 仲有個露台, 可以畀人呼吸一下, 感覺畀STARBUCKS更舒服!!叫左個雜菌PIZZA, 呢個正宗的意大利薄餅又薄又脆,薄餅脆身,與爽脆既雜菌火腿及火箭菜形成口感對比,層次豐富。除了parmesan cheese,還用truffle oil,芝士味特濃特香,而truffle oil更提升味道, 吃著口感十分有層次感之後叫左個VEGGIE BURGER, 呢個沒有肉的漢堡, 將蔬食材料做成了漢堡排的餡,不僅形色外觀完全看不出是素漢堡,口感與風味也維持了傳統漢堡既FEEL,非常難得以HOMEMADE 薯仔同chickpeas patty造成既肉,配埋parsley同cheese, 表層酥香、內裡質地柔嫩且多汁,蔬菜丁則讓吃食時有口感,不細究真不知是一個「無肉漢堡」呢!
叫左個雜菌PIZZA,

午餐