2017-11-15 165 瀏覽
老細出咗trip,難得可以準時收工,梗係搵朋友聚舊啦,想搵個地方坐耐啲傾下偈,最後選擇咗茶木。食物有多種選擇,加30蚊可以轉餐,有飯,甜品及飲品,都算抵食。鳳梨鮮果甜酸肉 :咕嚕肉一向都係我嘅最愛,貪佢酸酸甜甜送飯一流,豬肉經炸過後配上甜酸汁,食落香脆唔韌,甜酸汁唔會過酸相當開胃,配菜除咗菠蘿外,仲有士多啤梨及火龍果,食完肉後食返幾粒份外清新。古早味三杯雞 :三杯雞用小鍋送上,下面再用小蠟燭滾住,唔駛驚食得耐會凍晒。三杯雞豉油味微甜,雞件份量都幾多,亦到煮得入味,但略嫌比較多骨,食到中間已經有啲累。甜品分別叫咗小茶木劇院及黑森林櫻桃蛋糕,小茶木劇院略嫌過甜,食多兩啖已經覺得好漏,黑森林蛋糕朱古力味香濃,而入面嘅櫻桃粒都幾香甜。總括黎講,呢度坐得都幾舒服,難得今日唔多客人,環境算寧靜,間中同朋友黎食嘢傾偈都唔錯。

鳳梨鮮果甜酸肉 :

古早味三杯雞 :