2021-05-11 904 瀏覽
花楽將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖今日放假去開將軍澳個DONKI,就順便喺附近食埋飯先返屋企,之前見過呢間餐廳下午茶非常精美,可惜已經夜晚冇得再叫 不過都入去試下先😛一入到去我哋就見到隔離枱叫咗份牛油果軟殼蟹卷,非常精美,嗱嗱聲order都叫一份先,另外就再叫咗啲前菜同埋主食首先嚟咗鱈魚乾同埋蟹籽沙律,魚乾焗得香脆,沾上沙律醬食更加突出魚味。而蟹籽沙律,蟹籽比得好大方,加埋蟹柳同青瓜食好fresh,食咗呢兩度前菜,我哋都覺得好開胃呀之後就到牛油果軟殼蟹卷,一嚟到我哋都哇一聲,排得非常之靚呀,牛油果上面仲有金箔同埋魚子醬,香脆嘅軟殼蟹配上軟滑嘅牛油果食,口感好特別,呢份卷物亦都係我哋覺得全晚最好食嘅嘢另外小食,我哋叫咗清酒煮蜆同埋炸軟殼蟹天婦羅,蜆肉份量多,而且都粒粒大隻好新鮮,炸軟殼蟹天婦羅嘅蟹肉非常之鮮甜,餐廳除咗俾咗天婦羅汁,都俾咗鹽同埋蘿蔔蓉我哋沾,不過本身蟹肉已經好有鮮味,所以我哋都冇乜點到我哋叫咗四色雞肉串,四條雞肉都分別有唔同嘅味道,有明太子,黑松露,紫蘇梅同蜜糖芥末味,四隻味都好有特色,我哋就最鍾意黑松露味,非常濃郁最後就叫咗碟和牛炒飯,和牛粒入口即溶,配埋炸蒜,
花楽
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖

雪魚干

蟹籽沙律

軟殼蟹卷

清酒煮蜆

炸軟殼蟹天婦羅

和牛炒飯

最後就叫咗碟和牛炒飯,和牛粒入口即溶,配埋炸蒜,真係非常香口。值得一題係店員非常積極,當見到我哋個杯冇晒茶,就會馬上過嚟倒茶,人均四百幾蚊來講,呢餐性價比非常高
雪魚干
蟹籽沙律