2025-02-12 110 瀏覽
同男朋友諗住食個dinner 想講我地好少出街食飯 所以諗住見間野好評都多就試下 Book左19:30 一出lift就已經係枱 到左之後 有位店員點頭向我示意 咁就等一陣 然後佢行過黎就話有枱客準備走 食埋甜品就離開 我話因為我有少少趕時間 夜晚要返工 佢話叫我地落左單先 企左15分鐘左右未有枱我地就落單 店員落order既時我地仲有位男士走過黎話 咁後面等梗果兩pair呢 咁當然我無理啦 本身都有一刻諗住佢地咁full一係我地唔食 而我男朋友話睇下佢地點講先 最後佢幫我地落左單 一陣就叫我地坐低咁我地落左一個慢煮牛 慢煮豬胺 小食拼盤 一杯Americano同抹茶latte 等到大概20:30 我地終於問店員仲需要幾耐先有野食 (係我見到隔離遲坐低既都已經上左野 我地先問)咁當然因為我地叫慢煮都預左耐啲 btw 我地等到20:45左右終於上左塊牛扒 隔咗10分鐘上埋塊豬但黎左塊豬 我男朋友話好似唔係佢認知既豬胺 就又再問店員 店員話應該比左豬肋骨 問我地要唔要再煮過 因為我趕時間關係 只好叫佢改做豬肋骨 再另外叫佢cancel埋個小食拼盤再黎上野飲 21:00 終於有野飲 比左杯莫卡
同男朋友諗住食個dinner
想講我地好少出街食飯 所以諗住見間野好評都多就試下

再黎上野飲 21:00 終於有野飲 比左杯莫卡我…
我地話我地無叫莫卡 佢話以為我男朋友叫莫卡 但明明佢有再同一個男職員再confirm佢係要杯齋啡z_z

最後 連杯latte我都cancel埋 因為到我想埋單都未有野飲… 本身都係易燥 覺得自己最後可以微笑咁離開間餐廳 覺得自己好叻

好地地元宵佳節 諗住食個dinner開心下 好日都唔出街食飯 一出就咁🥲🥲🥲

建議餐廳無咁多人手 可以減少接單 可以接少幾枱客