2019-04-20
上次女友帶我食完佐敦倫哥真係覺得好正,俾我發現到元朗有分店,於是就約左個住元朗嘅fd再食上到去,發現嚟度都幾闊落,眼見vip房好似比佐敦店更多坐下後,同樣先送上一人一份蠔皇扣原隻鮑魚配花膠這店用了蒜蓉粉絲蒸蟶子,俾我有新鮮感蠔皇扣原隻鮑魚配花膠-鮑魚煙韌入味,花膠較質超重,好黏口蒜蓉粉絲蒸蟶子-蒜蓉味很重,蟶子很爽口,鮮味十足,而粉絲吸收精華亦很好味刺身方面,今次有牡丹蝦,三文魚,帶子很大塊,八爪魚,北寄貝,好鮮味雞煲超好食,因為就我同樣叫左唔辣,朋友都話超好味,今次煮完六分鐘後,我哋有把土魷同魚肚加進去一齊煮多兩分鐘,成煲更野味食完雞煲可以轉火鍋,告訴友人雞煲是任添的,佢話留肚食火鍋,湯底由他作主,他同樣選了3.6牛乳豬骨湯底,佢話有特色,其他地方未必有,非常足料,有兩舊大大的豬骨湯底送上嘅同時,店員亦送上基本配料同海鮮拼盤餐牌上的配料仲有很好,大部分任叫今次個海鮮拼盤比上次款形更多蝦,蟹,蠔,蟶子,蜆,小象拔蚌,龍躉,魷魚一碟有貢丸,牛丸,年糕魚蛋,餐肉;另一碟有雲吞,九菜餃,魚皮餃朋友大讚黑白滑,所以我哋亦有encore牛頸脊肥瘦均勻,而且厚切,所以牛味勁濃今次我哋有食甜品,原來
上到去,發現嚟度都幾闊落,眼見vip房好似比佐敦店更多
坐下後,同樣先送上一人一份蠔皇扣原隻鮑魚配花膠
這店用了蒜蓉粉絲蒸蟶子,俾我有新鮮感
蠔皇扣原隻鮑魚配花膠-鮑魚煙韌入味,花膠較質超重,好黏口
朋友大讚黑白滑,所以我哋亦有encore
牛頸脊肥瘦均勻,而且厚切,所以牛味勁濃
今次我哋有食甜品,原來是冰粉,涼浸浸,清甜甜