2020-08-08
疫情期間,想HighTea又唔想走咁遠,唯有近近地係元朗搵.點知得一間.咁就試一試啦,平時只知佢地既招牌玫瑰花蛋糕~~呢個TEA SET唔洗預早BOOK,無得訂位,只能WALK IN.2點半開始, 我2點半去到唔洗等位,但入面位子唔多,真係咁岩有人走先入到去坐.$358 無加一 連兩杯飲品. SweetRed Bean Matcha Wafer 紅豆抹茶威化餅威化餅唔脆,抹茶味淡且偏甜.但加埋紅豆餡,中和番,都OKMango Mousse Ball 芒果慕斯球清新不太甜不膩,細細地一個好好食. Jasmine Chocolate Mousse 茉莉朱古力慕斯朱古力濃,不甜, 好味, 但有點溜 好再有塊餅底墊一墊布甸杯上面有咖啡凍&餅碎, 布丁香濃不甜.Chocolate Puff 朱古力泡芙出面係朱古力脆皮,入面又朱古力CREAM 有D甜.Strawberry Mousse Heart 草莓慕斯心心與芒果一樣小清新, 小小酸, 好食Mixed Berries Napoleon 雜莓拿破崙 & 芒果拿破崙 特別好食! 芒果草莓都生. 餅好脆口. 吉士亦不甜Pizza 薄餅 無特別.Sa
$358 無加一 連兩杯飲品.
Sweet
Red Bean Matcha Wafer 紅豆抹茶威化餅
威化餅唔脆,抹茶味淡且偏甜.但加埋紅豆餡,中和番,都OK
Mango Mousse Ball 芒果慕斯球
清新不太甜不膩,細細地一個好好食.
朱古力濃,不甜, 好味, 但有點溜 好再有塊餅底墊一墊
布甸杯
上面有咖啡凍&餅碎, 布丁香濃不甜.
Chocolate Puff 朱古力泡芙
出面係朱古力脆皮,入面又朱古力CREAM 有D甜.
與芒果一樣小清新, 小小酸, 好食
特別好食! 芒果草莓都生. 餅好脆口. 吉士亦不甜
Pizza 薄餅
無特別.
Salmon Tart 三文魚撻
無特別 但好食
Wagyu Beef Burger 和牛漢堡
很好吃 唔知係唔係真係和牛,但肉質JUICY好食.
Scone 英式鬆餅
好大個鬆餅,好好食,但CREAM & JAM就好一般.而且份量好小.