2020-11-11
#pb食在元朗 元朗國人氣戚風蛋糕🍰戚風控又出動啦🤭 想試呢間元朗戚風蛋糕好耐 今次特登買左4隻味番屋企試😋 佢每件$14 單味原個蛋糕$70 價錢唔算貴🤩 佢每日都有7-8種味提供 好想試哂佢😋.餅店位於角落頭位置 唔難搵到🥰 店內仲有好多Snoopy裝飾 見到即刻加分🤭 D戚風蛋糕一拎起手冇重量 完全感覺到佢有幾鬆軟😳 真係輕漂漂 完全冇質感 所以已經超級期待‼️🤩 好彩食落都真係好鬆軟 同埋原來都幾飽🤭❤️🔹伯爵茶味🍵 #pb伯爵茶🍵推介💕 滿足到伯爵茶控🥰 食落好重伯爵茶味 仲隱約食落少少茶葉 好香😍🔹芝麻味🖤另一款推介💕 芝麻味好足夠 入面仲有一粒粒芝麻 好有咬感🤩🔹朱古力味🍫朱古力聞落好香 但係食落相對冇咁香 有少少失望😐🔹柚子味💛柚子味係餅店10月大熱🤪 加上味道比較少見 所以都幾期待🙈 不過都係一般般 陣柚子香可以再重d😝.整體黎講 蛋糕口感好鬆軟🤩 拎上手好似風 但係食落都幾飽😝 去開元朗可以買一兩件食下 當係元朗國嘅手信🤪 不過大家留意 佢逢星期一休息嫁 唔好摸門釘‼️老陳餅店元朗西菁街2號興旺樓地下1D號舖
元朗國人氣戚風蛋糕🍰
🔹伯爵茶味🍵 #pb伯爵茶🍵