2023-12-11 372 瀏覽
疫情期間, 呢間其實都食過好幾次! 今次又係介紹元朗國既食肆喎, 講緊既係”生記山西刀削麵”!! 以為呢間只食刀削麵? 咁你就錯哂, 今次我哋就選擇咗幾道菜式試試 ”酸菜水煮魚”, “泡淑炒雞”, “生切牛肉刀削麵”.. 🤤講真, 食得呢類菜式都唔會預清淡, 但感覺比一般都少油點(肉👀眼看😂)每道菜式碟頭都夠哂份量, 親民價兼用料及辣味十足, 味道偏濃但可接受(味道因人而異)。至於招牌之一刀削麵, 確實名不虛傳, 麵質煙靭彈口, 食物質素及環境都保持一定水平。值得一試喲!!.*~💵2人前👫🏻人均消費$230(晚市)=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•生記山西刀削麵 (元朗)📍地址:元朗大馬路212號華昌樓地下D號舖#S☀️KS #生記山西刀削麵 #hongkong #chineserestaurant #Dimsumfood #hkCuisine #香港美食 #元朗 #元朗美食 #yamcha #中式餐飲 #飯店 #酸菜水煮魚 #泡淑炒雞 #刀削麵 #穩世 #happyhour #foodies #foodiesblogger #foodieshk #foo

💵2人前👫🏻人均消費$230(晚市)

生記山西刀削麵 (元朗)
📍地址:元朗大馬路212號華昌樓地下D號舖

#S☀️KS #生記山西刀削麵 #hongkong #chineserestaurant #Dimsumfood #hkCuisine #香港美食 #元朗 #元朗美食 #yamcha #中式餐飲 #飯店 #酸菜水煮魚 #泡淑炒雞 #刀削麵 #穩世 #happyhour #foodies #foodiesblogger #foodieshk #foodblogger #hkfoodieblogger #openrice #hongkongfood #hongkonggirl #foodpics #食好西
  • 刀削麵
  • 泡椒炒雞