2023-12-02 38 瀏覽
元朗chill 爆西日餐廳 今次放工嚟到元朗happy hour 同事帶咗我嚟又新街到試呢間凡直友理,裝修望落去氣氛好chill幾吸引,而且咁啱當日有live band 即刻俾佢吸引咗入去試吓 燒鰻魚海膽味噌汁意大利飯($198) 一上到嚟就見到超大塊鰻魚,而且鰻魚汁燒得非常入味,有一陣陣炭烤嘅風味. 意大利飯亦幾正宗 啱啱好奶油狀,質地好Creamy而且好重海膽味🤤 烤澳洲黑安格斯西冷($238) 今次呢塊牛扒叫咗五成熟,熟到煮得啱啱,塊牛扒亦都夠靚,肉味濃厚而且肉質唔會韌仲幾嫩口所以超易入口 免治雞肉棒伴日本蛋黃 非常好嘅送酒小菜,燒至蕉脆嘅雞肉表面,入面依然係鎖住肉汁,配搭埋蛋黃醬點落去簡直一流 Long Island Iced tea($88) & Mojito ($88) 呢度嘅雞尾酒非常出色,各種經典雞尾酒都有 Mojito 青檸薄荷葉配搭上梳打水微酸同soda嘅感覺令人非常清新 Long Island Iced Tea 幾種基酒調和得唔錯,唔係平時飲開都非常容易入口 📍凡直友里 元朗又新街53-59號滿利大廈地舖
元朗chill 爆西日餐廳

燒鰻魚海膽味噌汁意大利飯($198)

烤澳洲黑安格斯西冷($238)

免治雞肉棒伴日本蛋黃

📍凡直友里