《Baker Talent - 元朗》諗諗下都有好一排無入元朗搵食啦,上星期日約左去個朋友屋企玩,無理由兩手空空上人地屋企架嘛,所以臨上樓前我喺附近行左陣,睇下有咩可以一陣大家一齊食🤭剛剛好見到佢樓下既麵包店話有新鮮焗芝士撻出爐😏正中我下懷啦,諗都無諗就買左半打,半打有盒好拎啲又靚仔啲丫嘛😙佢呢間麵包店其實都真係好家庭式,主打新加坡既麵包🥖價錢好實惠,我個芝士撻先$7/件,半打$40🥸有去過銅鑼灣Sogo就知而家啲芝士撻幾貴一件😉呢度既質素絕對唔比果度差,而且價錢仲平一大節添呀,個人認為性價比超高👍🏻味道方面,佢係軟心芝士來的,帶少少檸檬汁既酸味,令到個芝士感覺無咁漏另一樣想講係佢個蔓越莓乳酪軟麵包都幾好味,當日又係新鮮出爐香噴噴,所以我都買左一件試下,盛惠$10😉同樣為芝士既産品,呢個軟麵包就多左份香甜,蔓越莓乾都算多,不錯👍🏻
《Baker Talent - 元朗》

2023-04-23