2024-08-13 271 瀏覽
尋日慶功宴同同事一齊聚餐。同事介紹咗呢間人氣火爆嘅公車泰國餐廳。一嚟到呢度,就好似自 己已經穿越去咗泰國用餐。滿滿嘅泰式風情,超級有氛圍感。打卡影相都係好靚嘅。泰式鹽燒烏頭魚 🐟烏頭魚好大條,好新鮮。因為係鹽焗,所以鹹味均勻,魚肉滑嫩,有一啲煙熏嘅感覺。用筷子一剝 開,魚皮一秒就剝落。魚肉冇所謂嘅魚腥味,反而非常鮮甜可口。燒大魷魚🦑絕對唔可以錯過嘅一道料理,配上泰式辣椒醬,簡直就係perfect! 魷魚多汁滑嫩,香氣撲鼻。新鮮 彈牙。泰式咸魚炒芥 炒得好有鑊氣,鹹香鹹香,簡直就係下飯菜。咸魚真係俾足,特別開胃。燒和牛串 🥩強烈大推!和牛肥瘦相間,肉質鮮嫩多汁,醬香甜口!食咗一串又一串,停唔落口。龍眼冰 🥤非常適合夏天飲用,龍眼果肉涼爽多汁,飲落去成個口腔充滿鮮甜嘅龍眼汁。簡直就係舒服!大家可以嚟試吓,餐廳環境優雅,菜品豐富,強烈推薦。

泰式鹽燒烏頭魚 🐟

燒大魷魚🦑

泰式咸魚炒芥

燒和牛串 🥩

龍眼冰 🥤

大家可以嚟試吓,餐廳環境優雅,菜品豐富,強烈推薦。