2020-04-21
夜晚想食好少少於是就入咗元朗搵我嘅朋友,呢條街有好多美食,其中一間就一定包括-小松鼠。小松鼠🐿係一間偏向西式嘅餐廳,細細間,坐得都幾舒服,食物質素又唔錯。今日就同朋友叫咗松鼠二人套餐:頭盤小食 - 蒜蓉包和黑松露薯條🍞🍟蒜蓉包就一定會有嘅,再配上佢嘅黑松露醬,一齊食真係好好味,好夾!忌廉湯都幾好味,份量啱啱好。呢個係幾有驚喜嘅小食,因為佢係用黑松露粒,而唔係用黑松露醬,極有誠意!當然好香黑松露味同埋夾埋一齊食好好味,如果份量可以多少少就好啦主食 - 蟹肉蘆筍Risotto🦀呢個我真係可以比滿分,因為佢嘅蟹肉係遍布成個risotto,而且risotto煮得好好,唔會太淋或者太watery,蟹肉嘅份量一啲都唔吝嗇!超正主食 - 辣肉腸薄餅🍕我覺得佢最出色嘅地方係小松鼠嘅薄餅係偏向薄身同埋脆,因為我本身唔太鍾意食薄餅,但係呢一間嘅薄餅我係覺得幾好味,脆脆哋,有啲似食緊梳打餅加薯片咁。整體真係好味同埋抵食,下次去嘅時候可以試吓佢嘅肉類,因為見到隔離枱食佢嘅BBQ汁燒豬肋骨都好似好正🤩
頭盤小食 - 蒜蓉包和黑松露薯條🍞🍟
忌廉湯都幾好味,份量啱啱好。
主食 - 蟹肉蘆筍Risotto🦀
主食 - 辣肉腸薄餅🍕