泰瀾鑊📍元朗康業街8號朗壹廣場G17-18號舖🌄環境首先門口已經夠吸引啦,勁有泰國feel,仲有一架泰國嗰種車俾人打卡,十分有feel🥳入面充滿熱帶植物裝飾,店員都着住花恤衫,而座位方面都闊落嘅,坐得舒服,值得一提嘅係餐具好精緻,配合埋個環境,打卡一流!🧡食物🦐蝦片 Free一坐低,就上咗一碟蝦片,喺等嘢食嚟嘅時候咁啱可以醫下口痕,十分貼心。味道方面算係比較辣,好香口好鬆化,十分唔錯~推薦度:😋😋😋😋🐟 酸安辣束青檸明爐烏頭 $198上面滿滿鋪住嘅係各式香料,下底係飽滿嘅魚肉,唔算好嫩滑,但係勝在冇咩骨,食得好爽,酸酸辣辣咁,連我一個唔太鍾意食魚嘅人都不斷食不斷食,而且因為下底猛烈嘅火一直燒,一直保持住熱辣辣,十分好,但係我呢碟嘅火有啲太猛,所以我夾嘅時候勁熱🤣推薦度:😋😋😋🍚蘭王蛋辣肉碎炒飯 $138超大份!米係泰國香米,比較黏糯嘅,入面有好多辣椒啊、菜啊咁,口感幾豐富,個蛋好值得贊,煎到出面好焦脆而入面仲係流心嘅,撈埋飯一齊食,橙黃色嘅蛋黃撈埋粒粒分明嘅飯,蛋香、辣味、米香,各種混雜,十分惹味!但係有一定辣度,大家要小心~🥹推薦度:😋😋😋😋😋🥣南薑椰奶雞湯 $118呢個係我今晚最鍾
泰瀾鑊

推薦度:😋😋😋

🍚蘭王蛋辣肉碎炒飯 $138

推薦度:😋😋😋😋😋

🥣南薑椰奶雞湯 $118

呢個係我今晚最鍾意嘅,加左好多香料落去,所以成碗湯除咗椰奶味之外,仲有一種好獨特嘅酸辣味,飲落雖然好濃味,但係椰奶嘅存在令到成個湯勁順口~而入面有好多雞肉同平菇,雞肉係無骨嘅,好嫩滑好大件,食得好過癮,平菇都好香好爽,成個湯飲得好舒服~🥰🥰🥰

推薦度:😋😋😋😋😋