2024-01-12 72 瀏覽
今次想同大家分享元朗必食好推介,一定就係鋒哥廚房!無論係早餐、午餐、定晚市雞煲打邊爐都一樣咁抵食呀!🔸枝竹雙冬羊腩煲🔸係無限任食,冬天一定要食佢呀,枝竹雙冬羊腩煲啲味道實在太正啦👍🏼!真係食到停唔到口😋!啲羊腩肉質嘅軟嫩程度啱曬,肥瘦均匀,煮到啱啱好,唔會太柴,又唔會過肥。羊肉嘅香味都好突出,完全冇羶味。添埋啲冬菇同竹笙,就更加perfect😍!佢哋吸收晒啲湯汁嘅精華,變成Q彈,味道清甜,同羊肉嘅濃郁恰到好處嘅搭配👌🏼。每口食落去都覺得暖笠笠,好適合而家嘅天氣食🍲。再講吓個湯底,就真係得啖啖肉咁,好濃嘅羊肉香味,加上啲竹雙冬嘅清甜,啖啖都夠晒滋味👏🏼。煲底啲豆腐仔同油菜一啲都冇被埋沒,都可以品嚐到佢哋嘅鮮味。總括來講,枝竹雙冬羊腩煲絕對係值得一試嘅好菜😄,無論係質素定係味道都充滿驚喜,保證食得十分滿足😌!下次一定要再嚟食!🔸響鈴🔸都好正,打邊爐一定要有的!🔸蟹🔸大大隻,好新鮮呀,望到咁多蟹膏真係太邪惡了。仲有好多時令海鮮!🔸廣島蠔🔸都勁肥美的~🔸牛肩胛🔸顏色賣相好掂,大大碟又係任追加,太超值了,牛肉好濃味。🔸炸物🔸佢哋呢到嘅炸物,每一日都唔同好有新鮮感,而且啲炸物好香脆,非常之好食。

🔸響鈴🔸都好正,打邊爐一定要有的!