2023-10-27 44 瀏覽
呢個星期氣溫突然轉涼左朋友又心思思搵我去食火鍋,今晚帶佢食元朗一間主打火鍋料餐廳。選擇困難症嘅我決定要緊佢哋嘅鴛鴦鍋湯底,今晚揀咗鮮茄白蜆鍋配椰子雞鍋鮮茄白蜆鍋入面都有大大粒蜆肉,仲非常新鮮!另外茄味濃郁,仲有好多秀珍菇做配料椰子雞鍋,不得不讚湯底呈奶白色,配料非常多有滿滿嘅椰子肉、腐竹等等!另外佢哋嘅雞件非常新鮮,識落好嫩滑麻極牛魔皇 嚟得打邊爐?點可以唔叫牛肉牛肉拼盤,包括:極上手切本地牛肉、頂級安格斯牛肉、安格斯牛柳粒、雪花牛舌心同牛胸爽,絕對大滿足蟹籽蝦丸蟹籽蝦丸都係絕對驚艷!蝦丸外面鋪滿左滿滿嘅蟹籽一咬落去口感脆卜卜,蝦味又夠晒濃郁,爽口彈牙海底椰雪梨海底椰雪梨夠晒養生,又唔會好甜抵讚!📍麻極手工火鍋料理元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖

麻極牛魔皇

蟹籽蝦丸

海底椰雪梨
海底椰雪梨夠晒養生,又唔會好甜抵讚!

📍麻極手工火鍋料理
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖