2022-11-10
元朗有好多好嘢食,今次就試吓呢間日日都要排隊嘅小吃店,全部都係即叫即做,新鮮熱辣,要排下隊都值得嘅!✨傳統刈包 $42 | 4.5/5包裏邊有五花肉,芫荽,花生碎,酸菜,柚子醬。餡料多到個包完全裝唔落!個包煙韌得嚟一啲都唔硬,五花肉嫩滑入味,加埋其餘配料感覺清新咗,一啲都唔漏,花生碎同黃糖令到個包甜甜地,味道同口感好多層次。好食!❤️✨菠蘿炸雞刈包 $46 | 4.5/5餡料同樣爆哂出嚟😍裏面有炸雞,菠蘿,羽衣甘藍,辣醬同埋果醬。菠蘿同炸雞十分之夾!一咬落去菠蘿汁同埋雞油滿瀉口腔😋加上醬汁,少少辣,多咗果香,惹味之餘一啲都唔漏!好食!❤️✨咖喱芝士洋蔥壓餅 4.5/5呢隻係期間限定嘅口味,先講壓餅表面焦香,食落去咖喱芝士味濃,口感好creamy,仲可以拉絲!加上洋蔥🧅令到成個壓餅有啲噍口唔會太齋,正呀😍😍❤️雖然企喺條街度食刈包真係唔係咁方便(我自己論盡一路食一路跌啲碎碎喺條街)😂但係因為味道所以下次會再排隊食!😂
✨傳統刈包 $42 | 4.5/5
✨菠蘿炸雞刈包 $46 | 4.5/5