2023-06-30
日日出去好攰唔想去咁遠,但飯點都要食,醒起原來呢間日本野唔錯就近近地去休閒晚市二人餐 $498刺身,卷物,定食,甜品青蘋果蟹子沙律🥗超級鍾意食蟹子沙律嘅我覺得佢好出色,因為佢無論係青瓜,蟹子定沙律醬都好多,加埋青蘋果都係好夾,青蘋果好少食,佢好爽口,而且沙律都算大兜,超級愛❤️三點刺身盛三文魚,油甘魚,八爪魚 刺身都算大片,而且新鮮鰻魚牛蒡炸蝦卷鰻魚,牛蒡,炸蝦,青瓜,肉鬆 卷物炸蝦青瓜肉鬆就經常性都有,牛蒡又經常都有得食,但將牛蒡放落係卷入面真係第一次食食落去蝦香脆,又好香嘅牛蒡同肉鬆味卷物大件,超級飽肚88 mm直徑A5和牛球石頭鍋飯最鍾意石頭鍋飯嘅原因一定係飯焦,嚟到嘅時候熱辣辣咋咋聲,因為牛肉係生牛上,所以佢用好快嘅手拌勻,令佢變熟牛肉,混合埋啲飯一齊雖然佢係A5和牛,但係唔會好油膩,唔算話超級重口味,但食落去都好香,份量都算多鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米好特別,第一次食陶瓷版嘅鰻魚,鰻魚配合左汁再加埋有勁多嘅蛋,撈埋落去個飯都食超出色雖然個蛋唔係滑蛋,但係蛋+汁混合個飯,都有少少似平時鰻魚滑蛋飯嘅感覺,陶瓷版上面嘅汁好香,鰻魚唔多骨,而且放咗喺陶瓷板加熱,好夠熱好好食😋蜜桃烏龍熊
休閒晚市二人餐 $498
刺身,卷物,定食,甜品
青蘋果蟹子沙律🥗
三點刺身盛
三文魚,油甘魚,八爪魚
刺身都算大片,而且新鮮
鰻魚牛蒡炸蝦卷
鰻魚,牛蒡,炸蝦,青瓜,肉鬆
食落去蝦香脆,又好香嘅牛蒡同肉鬆味
卷物大件,超級飽肚
88 mm直徑A5和牛球石頭鍋飯
鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米
蜜桃烏龍熊茶
超級可愛嘅啤啤,飲落去好香茶味,唔會好甜,好睇又好飲
北海道芒果牛乳乳酸
乳酸相對於會甜一啲,但味道都唔錯
甜品係雪糕
當天雪糕有三款味道,榴槤、芝麻、海鹽
我哋揀咗榴槤味同埋海鹽味,榴槤味有驚喜,超級濃郁,海鹽味都好香
而且佢用咗鴨仔容器好得意😎
整體食物唔錯,選擇都算多,套餐唔算貴
雖然舖頭唔大,但環境坐得舒適又幾靚幾適合打卡,有啲似去咗日本居酒屋嘅感覺