2024-05-12
📍最近小胖台灣便當出咗副線 同樣地由台灣師傅主理👩🏻🍳 主打自家製台灣特色湯底同湯/乾拌麵🍜 價錢合理都幾抵食! 🌀 皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵-豬排 已經好耐食過乾拌麵 見到餐廳幾款口味都各有特色! 🙆🏻♀️皮蛋醬混合咗皮蛋精華同花椒/薑/蔥 味道好濃郁但唔油膩😻 反而令乾拌麵香味增添多咗個層次! 特製滷肉夠入味 撈落麵到食好夾~ 加咗甜醬油烤香嘅豬扒幾軟嫩 仲有大量青瓜絲 成個感覺好豐富🌼!🌀小面攤麻醬黃瓜雞扒乾拌麵朋友都係揀咗乾拌麵 比起皮蛋醬 麻醬質感較為杰身 花生味好濃郁! 雞扒炸得唔乾身👍🏻 唔會皮肉分離 份量都大份🙋🏻♀️🌀 夜市鹽酥雞 鹽酥雞用咗去骨雞腿肉 肉質滑嫩香脆 帶點微微胡椒香味 唔會死鹹 仲有夜市必備配搭九層塔🍃~🌀 珍珠烏龍奶茶 & 珍珠白桃烏龍茶可以優惠價跟餐加配🙌🏻 珍珠好彈牙 茶味不太濃但入口順滑 甜品仲有芋圓 下次可以試試~
🌀 皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵-豬排
已經好耐食過乾拌麵 見到餐廳幾款口味都各有特色! 🙆🏻♀️