2025-01-16
我地平時幾鍾意嚟呢間泰國餐廳食嘢,一來近位置我哋,二來有多款孖寶套餐選擇,價錢實惠又好食。同埋呢度嘅服務幾貼心,店員姐姐見到我哋個擺骨碟滿咗,會主動換個新嘅俾我哋,又會拎定濕紙巾俾我哋食完豬肋骨之後抹手🥰。🥢孖寶c (泰式炒蜆+冬陰醬燒骨) $250泰式炒蜆每隻都飽滿無沙,新鮮嘅蜆肉真係好鮮嫩爽甜,加咗甜辣嘅泰式醬汁落去炒,食起上嚟好惹味!冬陰醬燒骨因為係由生燒到熟,所以需要等30分鐘。豬肋骨搽上冬陰醬汁去燒烤,酸酸辣辣好入味,有3大條豬肋骨都幾多肉食!🥘黃咖喱雞 $88 |🍞蒜茸包 $48咖喱加入香甜嘅椰奶,入口椰香味十足。裏面有唔少雞髀肉,煮得入味,啖啖鮮嫩滑爽。將咖喱淋上烘到脆卜卜,搽滿蒜蓉同牛油嘅蒜蓉包一齊食,食落好滋味。🍤炸蝦餅 $88有6件切半嘅蝦餅,件件都好厚身,外層炸到金黃酥脆,裏面口感好彈牙帶有蝦肉嘅鮮甜味。🥥椰青 $42去泰國餐廳食嘢最鍾意飲椰青,清甜解渴又可以減去膩感。🍹龍眼冰 $28有好多粒龍眼肉係裏面,差唔多佔咗個杯8成😆,味道香甜。📍 公車泰國餐廳元朗西菁街2號興旺樓地下2-3號舖
🥢孖寶c (泰式炒蜆+冬陰醬燒骨) $250
🥘黃咖喱雞 $88 |🍞蒜茸包 $48
🍤炸蝦餅 $88
🥥椰青 $42
去泰國餐廳食嘢最鍾意飲椰青,清甜解渴又可以減去膩感。
🍹龍眼冰 $28
有好多粒龍眼肉係裏面,差唔多佔咗個杯8成😆,味道香甜。
📍 公車泰國餐廳
元朗西菁街2號興旺樓地下2-3號舖