2024-07-15 54 瀏覽
最近我去咗一間餐廳試食,佢哋嘅特級安格斯牛頸脊真係令人驚艷,肉質非常嫩滑,同時又帶有少少牛肉嘅香氣。牛頸脊嘅脂肪分布均勻,每一口都係肉汁四溢,完全突顯出牛肉嘅天然鮮味,真係食完唔想停口。🥩椒鹽炸豆腐亦係一道非常值得推薦嘅小食。豆腐外層炸得金黃脆口,但內裏依然保持嫩滑。佢哋用咗適量嘅椒鹽調味,令到每一塊豆腐都帶有濃郁嘅香味同埋輕微嘅辣感。🍤原生椰子雞鍋係我哋當晚嘅重頭戲,用咗新鮮嘅椰子水煮湯底,清甜又帶有天然嘅椰香。雞肉非常嫩滑,煮落去湯底吸收咗椰子嘅香甜,食落去口感豐富。🍲自家手打墨魚滑亦都係餐廳嘅特色之一。墨魚滑非常彈牙,每一口都可以感受到墨魚嘅鮮味同埋Q彈嘅口感。佢哋係用咗新鮮嘅墨魚肉手打而成,非常真材實料。🐟