2023-10-29
平時放工返屋企條路都會經過呢間餐廳😌今次終於扚起心肝去試吓睇吓水準如何🤭餐廳位置方便👍🏻朗屏西鐵站沿着接駁天橋行3分鐘就到達🏮血池辛辣卜卜蜆鍋 配手打墨魚滑、生雞蛋、白飯 超級足料嘅火鍋🤩有好多卜卜蜆,味道鮮甜冇咩沙,配料有娃娃菜、金菇、冬菇、豆腐等等👍🏻墨魚滑爽口彈牙,加上少少蟹籽增加口感😋湯底有少少油同辣,幾香口適合重口味人士🌶️🏮原條魔女茄子 微辣 超大條茄子上面佈滿少少辣嘅肉碎🍆十分惹味🤤茄子肉吸晒調味醬汁🤭超級好食呀🏮燒雞皮🏮德島縣雞腎🏮德島縣雞肉串🏮德島縣雞肝🏮燒雞心🏮甜薯🏮冰燒菠蘿餐廳提供好多唔同款嘅串燒🍡🍢我哋食咗以上幾款🩷私心推介雞肉串、雞皮同埋雞腎,雞肉食落好滑好入味,似係雞髀肉,雞皮燒得又薄又脆,雞腎入口爽脆😉整體串燒調味適中,剛剛恰到好處,唔會太濃味或者太淡😍🏮棉花糖忌廉脆脆棉花糖表面輕輕燒過有蕉香味😌而且入邊有少少溶化,軟林林幾特別,下邊有忌廉、木糠同粟米脆脆片,食落有層次感😚🏮蜂蜜爆檸茶好重檸檬同青檸香味🍋酸酸地感覺幾fresh😗我覺得有啲似雀巢檸檬茶
🏮血池辛辣卜卜蜆鍋 配手打墨魚滑、生雞蛋、白飯
🏮原條魔女茄子 微辣
🏮燒雞皮