餐廳:元朗新記 (佐敦)地址:佐敦吳松街123號地鋪最近受到疫情影響,通常都留係屋企食飯🍚,就算出外食有時都想食清啲🙈,今次就同朋友去到佐敦間新記食下粥清腸胃我叫左個午餐套餐,生滾貴妃雞粥配炸倆 ($58),粥底充滿住貴妃雞香😋,口感綿滑,仲食到啖啖雞肉🐓, 完全冇覺得好油膩嘅感覺講埋個炸倆,我本身係個炸倆愛好者,好多店舖都會加好多唔同類型嘅調味料或者好鹹嘅豉油,令炸倆口感變得軟淋淋😤,但呢到嘅炸倆冇呢種情況出現,脆口又夠味😍!非常推薦大家去試下而我朋友就叫左個牛肉粥配叉燒腸 ($45),粥裏面既牛肉不但多,而且仲大大塊,充滿口感😆,吾想齋食腸粉嘅朋友都可以試下叉燒腸,叉燒舊舊都好甜架每碗粥品都大大碗,價錢實惠!但唔鍾意食粥嘅朋友都唔需要擔心😎,因為餐牌裏面仲有好多唔同類型嘅小食同餸菜選擇,除左粥仲有其他選擇👍🏼。而除左佐敦店之外,元朗新記仲喺唔同地方都有分店,大家不妨去試一試
餐廳:元朗新記 (佐敦)
地址:佐敦吳松街123號地鋪

吾想齋食腸粉嘅朋友都可以試下叉燒腸,
叉燒舊舊都好甜架

2020-04-01
10 分鐘 (堂食)