2022-06-07
原本舊舖是在錦田的現在竟搬到元朗呢😳記得之前都有bookmark到呢間日式家庭料理小店但奈何地理位置真係偏遠得黎又唔太就腳,所以一直都冇去到~-雖然朋友已預先在WhatsApp訂座,但如果要坐個張打卡枱(近門口的)都最好要早少少黎等,點知個日因為天雨關係都係遲左一步🥹🫣而店內空間唔算話好大,大概只容納到四至五張枱吧!-🎈蒲燒鰻魚鍋飯 $98正常發揮的鰻魚飯,鰻魚都燒得好香的!而且小店用上小鍋更能一直保持住個溫度都係熱辣辣咁!-🎈炙燒鮭魚茶漬飯 $88出面比較少食到的茶漬飯~自己幾鍾意❤️鮭魚有被輕輕炙燒過,再加上係比較厚身一點油脂感幾重,所以口感幾好!同埋茶漬飯配上紫菜碎真係不自覺地會令人係咁食🤣-🎈一千零一夜 $48茶底是錫蘭茶和綠茶調製而成的,喝上去是偏濃比較甘香的味道~自己就沒有說太欣賞,反而加左奶後變成奶茶就更岩口味!-🎈焗肉桂蘋果芝士蛋糕🍰 $48是日甜品超有驚喜的❤️鍾意肉桂味的不要錯過呢😘真的吃完一直念念不忘喔~雖然係芝士蛋糕黎但都唔會好漏,最鍾意係佢中間真係有一粒粒既蘋果🫶🏻,好有咬口更添層次呢!-整體來說是一間好有溫度既小店❤️服務態度好好,而且擺盤裝飾都好有心思,令人感覺
🎈蒲燒鰻魚鍋飯 $98
🎈炙燒鮭魚茶漬飯 $88
🎈一千零一夜 $48
🎈焗肉桂蘋果芝士蛋糕🍰 $48
整體來說是一間好有溫度既小店❤️服務態度好好,而且擺盤裝飾都好有心思,令人感覺係好用心去製作🤩
🔸Chit Chai Private Studio
📍元朗裕榮徑11號好旺洋樓地下17號舖