2023-05-20
•燒肉二人前B($888)🥓~蜜桃蟹籽沙律🥗本人表示好耐冇食過真係沙律醬嘅沙律😂,依家多數餐廳都用咗黑醋😌。配埋蟹柳蟹籽同埋蜜桃🍑食落幾清新開胃。牛肉方面🥩:~和牛眼芯 (4切)~十勝和牛貝肉(4切)~十勝和牛肉眼頂4切~十勝和牛横隔肌(6切)全部油脂分布都好好👍🏻,食落幾嫩同有肉汁😋。本人最鍾意就係十勝和牛横隔肌❤️,肉質比較柔軟😙,而牛肉眼頂就比較有彈性同嚼口。~米豚五花腩 (4切)🥓有牛又點少得有豬呢🐷。五花腩肥瘦均勻,唔洗驚會太油膩😉。燒到d油迫哂出嚟,表面微微焦香咁就最正啦😎。套餐包咗生菜🥬同翠玉瓜。食肉食到膩膩地,都可以夾住黎食或者中途燒下翠玉瓜解膩😜。 海鮮方面就有:~北海道魷魚(1本)🦑~日本岡山蠔(2本)🦪兩樣都夠晒鮮味。因為我哋兩個都麻麻哋生蠔嘅關係所以一齊燒埋佢,又係呢一種滋味姐😝。~ 紫菜珍珠飯(兩客)紫菜飯永遠都係燒肉嘅好搭檔👯♀️,不過因為太多嘢食都真係食唔晒🥹。~特飲(兩杯)我哋揀咗特濃忌廉朱古力特飲🍫同忌廉綠茶紅豆冰🍵。兩杯都幾正唔會太甜(對於我嚟講)😂,不過加埋燒肉就更加飽啦😅。~和風雪糕(兩客)🍨嗰日有士多啤梨🍓同埋牛乳🐄揀,我哋兩個都係揀咗牛乳。雪糕
~蜜桃蟹籽沙律🥗
牛肉方面🥩:
~和牛眼芯 (4切)
~十勝和牛貝肉(4切)
~十勝和牛肉眼頂4切
~十勝和牛横隔肌(6切)
~米豚五花腩 (4切)🥓
海鮮方面就有:
~北海道魷魚(1本)🦑
~日本岡山蠔(2本)🦪
~ 紫菜珍珠飯(兩客)
~特飲(兩杯)
~和風雪糕(兩客)🍨
嗰日有士多啤梨🍓同埋牛乳🐄揀,我哋兩個都係揀咗牛乳。雪糕仲配咗啲紅豆蓉,朱古力醬🍫同黃豆粉冇咁單調幾好食☺️。