2023-06-27
. 元朗最強格仔餅 | 大熱天時都排長龍#嘉發小食 疫情期間曾經結業過既嘉發小食😃今年重開~~~開關後因鮮為人知既格仔餅🧇更日日排長龍我都係平日又勁熱先無咩人排隊🥹終於試到!!🧇加厚格仔餅(含花生碎) $20前面得幾個人、由於即叫即整、都要等十分鐘左右😃一拎到見到啲格仔好完整治癒😝 無想像中咁厚身😯就算熱到35度🌞都一定要即食先脆既😍一咬都真外脆內轉!!啲牛油味好香好濃🤩相比較花生醬有啲遜色🥜可能唔算揸到爆哂醬🙂但有花生碎增加口感👍🏻如果要排隊就唔會排了。總結: 比$14-16既格仔餅緊係好食好多😳脆卜卜、但如果重口味既你我推介另一間鴻發小食(開心廣場) 對面🤗我比較中意食呢間🫶🏻佢既加厚版真係好厚、價錢相約💰重點唔洗排隊😎——————————————-嘉發小食📍 元朗教育路3-7號富好大廈地下9號舖📆星期一至日:09:00-20:30#hkfoodstep#hkfoodstep元朗#hkfoodstep小食#元朗美食#格仔餅 #hkfood #hkfoodie #hkcouple
#嘉發小食
疫情期間曾經結業過既嘉發小食😃今年重開~~~
開關後因鮮為人知既格仔餅🧇更日日排長龍
我都係平日又勁熱先無咩人排隊🥹終於試到!!
🧇加厚格仔餅(含花生碎) $20
——————————————-