2023-10-05
有時同朋友約食飯傾計,都會傾到唔記得時間,餐廳提示要打烊就要早早離枱。元朗有格調嘅酒吧唔多,呢間新開嘅形 Katachi Bar & Restaurant,早前經見到裏面環境又大,裝修新又有情調,今次就同元朗朋友去食串燒、飲返杯🍻聚舊。呢度分兩層,樓上係洗手間同桌球枱;樓下就lounge bar、舒適皮沙發卡位,有電視可睇波⚽️、Wifi、鏢機🎯,有得玩有得食,仲係通宵營業✨請返食物,串燒店當然想試多幾款🍢 我地叫左精選套餐(10款/$526),廿幾款選擇裏面,呢幾款都比較推介👍🏻 — 燒白鱔: 呢個最推介,燒完嘅鱔油香四溢,魚身肥美肉細— 冰燒柚子菠蘿🍍: 燒菠蘿香甜多汁,加上外層裹上柚子汁,咬開一層脆薄糖衣,就有菠蘿汁喺味蕾炸開,非常過癮。— 蒜香牛舌: 牛舌係我食串燒必點!呢份用大量蒜片墊碟,味道更香!肉質鬆軟。— 雞全翼: 燒雞翼誰不愛!外皮香脆滿口油香,肉質有水份唔會乾。另外仲單點左黃金燒扇貝同黑豚腩。燒扇貝肉厚彈牙,有鮮甜味,拌埋芝士更加滋味!黑豚腩肥瘦相間,咬落鬆軟,一層嫩肉一層油花,好滿足啊😋酒嘅種類多,價錢合理,我地要左long Island 🍹 同啤酒,趁happy
— 燒白鱔: 呢個最推介,燒完嘅鱔油香四溢,魚身肥美肉細
另外仲單點左黃金燒扇貝同黑豚腩。
酒嘅種類多,價錢合理,我地要左long Island 🍹 同啤酒,趁happy hour 梗係要再添杯🍻
總括黎講呢度串燒同酒類選擇多,性價比高,仲坐得好舒服,推介俾大家✨