2019-08-03
今日難得入元朗,去左元朗劇院個頭食飯,見到有間泰國餐廳裝修好靚好chill咁,忍唔住入左去試!餐廳分露天同室內嘅,如果唔食煙嘅朋友就坐返入面會好d啦,始終有唔同酒水提供,有d野在所難免,不過餐廳播住泰文歌,好有異國風情,值得一讚再讚!至於野食方面,叫左兩個推介嘅菜色,生蝦刺身同椒鹽魔鬼魚,生蝦刺身有兩款泰式辣醬跟,入口彈牙,食得岀真材實料!椒鹽魔鬼魚有d似中式松子魚,不過口感就好特別,d軟骨咬落去有d似食雞軟骨,幾好!另外重叫左份黃咖哩雞,因為坐係室外,環境光線不足,有d色差,哈哈,味道唔錯,不過就無太特別。個薄餅就幾好食,好鬆化,令到咖哩嘅體驗昇華左唔少!我地重叫左兩杯draft beer,幾易入口,同酒吧水準有得比,今次兩個人食就叫唔到太多,但下次有機會,好想食佢個炒飯,聞到其他客人叫嘅炒飯,真係口水都流埋,下次一定要再試!