2024-08-01
元朗炭燒雞大排檔除咗户外位感受大排檔熱鬧氣氛 重可以坐室內位涼住冷氣食!招牌即燒炭火靚雞 $198隻使用大瓦缸高溫碳即場燒制, 大概等咗30分鐘左右,不過真心係物超所值,原隻靚燒雞掛住咁上菜,仲可以俾你揀自己慢慢咁撕落嚟食定係店員幫你整埋,我地就自己嚟,燒香嘅外皮勁脆勁香,當你撕開雞髀嘅時候,果種油香同雞肉燒香味都出晒嚟,食落口梗加無比嘅嫩滑滋味,加埋一齊層次十足,最不得了係連雞胸肉都香口入味!椒鹽海中蝦 $168椒鹽果好足夠,加埋大大隻嘅海蝦,蝦肉夠晒鮮甜彈牙,椒鹽調味剛剛好夠濃郁,煎香到個蝦殼都脆到可以食埋,如果你食到嘅,一定要試先食蝦頭蝦膏,果種鮮香加埋椒鹽一齊真係好惹味!蒜蓉炒時蔬 $78今日時蔬係油麥菜,蒜蓉味好足夠好香,加埋新鮮嘅油麥菜都好爽口,不過整體偏開較濕潤,但係入口都不錯!多多雞大排檔 (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
除咗户外位感受大排檔熱鬧氣氛 重可以坐室內位涼住冷氣食!
招牌即燒炭火靚雞 $198隻
椒鹽海中蝦 $168
蒜蓉炒時蔬 $78
多多雞大排檔 (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖