2025-02-18
前幾日我同朋友中午時間係元朗搵緊食乜好之際,見到附近呢間野川拉麵之深燒食堂好似唔錯,就入左去叫D主食同小食首先點左個叉燒拉麵。拉麵湯底豬骨味濃郁冇味精味,叉燒都係自家特製,又嫩又多汁,拉麵夠彈牙,軟硬適中。我地又叫左幾款刺身:有三文魚、甜蝦、油甘魚同帶子。D刺身解雪做得好好,唔會食到有冰,同埋食落非常新鮮,忍唔住叫左兩round仲有,依度D小食都好好食,就好似依個脆米流心芝士波。流心芝士波外脆內軟,入面D芝士夠哂味,而且真係流心,岩哂芝士控。椰汁流心球和芝士炸彈都一樣非常好食,值得一試!吉列蠔同芝麻雞翼一樣咁好食,吉列蠔外酥內嫩,蠔肉鮮美。芝麻雞翼就外皮酥脆,肉質嫩滑。飲品就揀左曲奇雪糕配紅豆冰,紅豆冰唔算太甜,而且紅豆大大粒,配埋曲奇雪糕,口感層次十足,簡直就係最佳拍檔。睇餐牌仲有好多特色飲品嘅選擇,重點係價錢唔貴,下次要再試其他先。