2022-09-04
要數元朗美食,呢間老字號新記煲仔雞粥一定榜上有名,屹立喺元朗好多年,元朗人一定識🌟 自選貴妃雞粥 加咗兩個餸,豬膶同蠔仔,好多款自選配料,貪心嘅我真係樣樣都想加🤪粥底軟綿綿,重點係有雞香味,蠔仔脹卜卜,咬落夠鮮,豬膶唔會太老🌟蜆介鯪魚球 一份有6大粒,要分幾啖先食得哂,記得唔好一次蘸太多鹹香嘅蜆介食🌟 酥炸魷魚鬚 必食之選,唔厚粉,對得住餸名炸得香脆,調味恰當,蘸上喼汁食,停唔到口🌟 紅燒脆皮炸乳鴿 相信大家都係高級中菜食過炸子雞,呢款炸乳鴿個皮真係有炸子雞甘脆🤩唔蘸淮鹽食都好夠昧🌟燒味拼盤 有貴妃雞、叉燒、海蜇同燻蹄,貴妃雞好食就預咗,估唔到海蜇同燻蹄有驚喜,海蜇厚切粗長有咬口,份量好足,燻蹄肉質爽彈,無雪味🌟飲品 叫咗甘多香口野,梗係叫返兩杯蜜糖飲品下火啦😆凍菊花蜜🥤凍柑桔蜜,清甜好味
🌟 自選貴妃雞粥
🌟蜆介鯪魚球