2020-02-17
Oyster Season 元朗其實都有唔少有情調既西餐小店,今次食既依間主打生蠔🦪 每日都有唔同款既新鮮生蠔嫁!我地兩個人叫左4隻生蠔,一個dinner set同一個黑毛豬鞍。Roland, Regal 生蠔... 先食淡味少少既Roland,味道鮮甜有海水味,但就食唔岀menu上話有既重礦物味。之後食Regal 係我比較鍾意既,反而食到有礦物味,鮮甜味比Roland 突岀,唔錯!北海道帶子刺身伴翡翠螺... set dinner 既頭盤,原來有兩粒帶子,味道未算好鮮甜,兩樣冷盤都係中規中矩啦龍蝦汁蝦仁意大利飯... 意大利飯煮得岩岩好,保留到適當既口感。入面仲有雞肉粒增加口感。面頭有三隻大蝦,味道新鮮質感爽彈。如果龍蝦汁味再濃d就仲正啊!雲利拿雪糕配提子酒汁西班牙黑毛豬鞍... 今次唔食牛,我地兩個都想試下佢既豬鞍扒入口唔鞋唔韌,色澤粉嫩。黑毛豬既味都幾突出嫁!
雲利拿雪糕配提子酒汁