即使天氣熱辣辣,亦無阻我想打邊爐既心癮。同事推薦了一間火鍋冰室,叫「撈得喜火鍋冰室」,於是約上閨蜜一齊去試下!火鍋冰室外表裝修樸實,但卻唔簡單!入到去香氣撲鼻,除左打邊爐,仲提供烤魚,雞煲,更有多款口味選擇。閨蜜唔食得辣,所以今次我地選左番茄味烤魚(BB辣)+打邊爐。烤魚係一大鍋,分量十足!入面配料亦都唔偷工減料,有蓮藕、冬瓜、薯仔、芽菜,配上番茄、洋蔥、大蔥和香菜調味,香味濃郁。當然唔少得主角,魚皮烤得焦香,魚肉卻嫩滑,裹滿酸酸辣辣既湯汁,非常惹味開胃。食完烤魚,可以打邊爐,餐廳係自助式的,有各款菜式,蔬菜、海鮮、肉類、丸類應有盡有,飲品包括啤酒,汽水,烏龍茶等等。今次我揀左餐廳手調飲品-玫瑰荔枝茶,冰冰涼涼的,和打邊爐係絕配!📍 撈得喜火鍋冰室元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號舖

📍 撈得喜火鍋冰室
元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下9-10號舖