2022-06-12 87 瀏覽
Ouiii。WeeeEat - 元朗超人氣香蕉煎餅 - 香蕉仔🌞TeaTime元朗呢間香蕉仔應該係香港第一間泰式香蕉煎餅😳 仲記得嗰陣去泰國旅行個陣真係差唔多日日食,經過有就買份同班friend食😂! 依家冇得去旅行唯有係香港食,過下口癮同埋懷緬下去旅行既日子🥲👱🏼‍♀️榛子醬香蕉煎餅 Nutella $35因為得兩個人既關係,驚食唔晒所以叫得一份🥲 所以就叫咗佢地推介既nutella口味😋!要留意佢地下晝4點先開門,我個日週末去,其實已經早左10分鐘去到,見到門口已經長長既人龍!佢地以大約5分鐘一份既計算方法,要等到大約五點幾先可以黎拎🥺! 店員都好有禮貌同好貼心,提醒我地要準時按返預算左既時間到達,因為岩岩煎完既口感各樣都係最好食😍! 所以大家如果週末去既話,建議大家一係早d 黎排隊,一係就預早去買完再去食其他野或周邊行下先再返黎當甜品咁食🥰!個人覺得佢塊皮咬落去果下個口感都係同正宗泰國嘅香蕉煎餅有少少差別🤥! 不過整體黎講都唔錯~
[Hong Kong 🇭🇰- Yuen Long]
🌞TeaTime