2015-02-27
尋晚約老友到元朗開餐,經過西菁街見到間野門口好多人排隊細問下原來剛開張,食韓國野正等左20分鐘有位裝修幾得意,紅色主題,裏面有好多水龍頭&消防燈,感覺好似消防局menu菜式大概30款order左主打兩款鐵鏟芝士排骨全份$198超多芝士香,濃,滑,燒肋骨多汁。烤肉鍬紅燒半份$128呢個上次喺弘大食過,呢度同韓國果邊嘅味道差唔多個鏟裏面有豬腩肉,泡菜,大白菜,蔥,菇,年糕 &粉絲。原來呢度個爐唔係用黎燒烤或部隊火鍋,而係用黎煮呢兩道菜,都幾攪笑另外點左隊長沙律$58呢個菜個亮點係d芒果,好冰凍嘅配落什菜同個藍莓沙律汁,好清新開胃,好味。手拌飯$48呢個又係攪野之作兜飯到枱時,個侍應妹妹比左幾隻膠手套我地,叫我地自己撈雲d飯,跟住自己diy飯團開心分享,雖然有d玩野,但個飯其實幾好味,材料好簡單, 紫菜, 蔥,吞拿魚,沙律醬,飯。藍莓rita$48呢種飲法喺韓國都係好hit,估唔到喺呢度都有,份量可以兩個人飲,藍莓汁清甜配啤酒易入口,另可配檸檬汽水。雪梨巴馬火腿$58呢個真係要讚,佢地將個雪梨用冰糖葫蘆方法制造,跟住裏面去左心,裏面好多 parma ham,好大膽嘅玩法,我最like呢個。呢
細問下原來剛開張,食韓國野正
等左20分鐘有位
menu菜式大概30款
order左主打兩款鐵鏟
芝士排骨全份$198超多芝士香,濃,滑,燒肋骨多汁。
另外點左
呢道嘅價錢合理,服務幾好,希望可以keep到,有下次