2023-09-02 883 瀏覽
今日同母親大人嚟咗間懷舊扒房撐枱腳,餐廳位於大街行入小巷嘅轉角位置,餐廳門口嘅紅色磚頭睇落好有歷史🫣餐廳分別有兩個二人餐可以選擇,食客亦都可以散叫其他食品~今次同媽媽兩個人揀咗個寶石鐵板二人餐,分別係紐西蘭肉眼扒同紐西蘭牛柳🥩一般餐廳前菜都只係提供沙律,而呢間餐廳就提供埋蒜蓉炒雜菜。基於養生理由,小妹最後都係放棄生冷嘅沙律,揀咗蒜蓉炒雜菜🤣蒜蓉炒雜菜嘅份量適中,由多種蔬菜同瓜類組合而成,重點係上枱嘅一刻仲出緊煙💨餐湯有別於一般飲開嘅羅宋湯,屬於舊式羅宋湯~質感相對比較稀,但絕對真材實料亦都好夠味(湯入面有手指咁粗嘅薯仔同蘿蔔仲有唔同種類嘅菜)👅由於同媽媽都唔鍾意鐵板嗰種’咋渣聲’嘅感覺,所以特別請餐廳改用瓦碟上菜~兩款牛扒分別都係用網燒,食落仲有少少炭嘅味道🤭紐西蘭肉眼扒牛味香濃紐西蘭牛柳肉質鬆軟套餐仲包埋飲品及甜品甜品仲可以選啫喱或者芒果布甸個人選擇左芒果布甸入面,真係有粒粒芒果㗎🤤總結就係呢間餐廳性價比高,如果想食到舊式扒房嘅味道,建議大家可以嚟試吓🥰

餐廳分別有兩個二人餐可以選擇,食客亦都可以散叫其他食品~

紐西蘭肉眼扒牛味香濃

紐西蘭牛柳肉質鬆軟

套餐仲包埋飲品及甜品
甜品仲可以選啫喱或者芒果布甸
個人選擇左芒果布甸入面,真係有粒粒芒果㗎🤤