👨🏻‍🍳派龍殿 (元朗)📍元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖 「元朗隱世罕有高級平價放題🥲🫶🏻」 入元朗探朋友個得意b👶🏻夜晚佢帶我食呢間韓燒放題,吾系個到既居民應該吾知有呢間餐廳🙈$238加一‼️晚市放題,食物勁高質🥲🥲餐廳仲好多元化。。可以打卡,可以自己整棉花糖、麥旋風!!仲要成個場好乾淨,D staff著到好似保鏢,第一次見咁高級既放題👍🏻 韓燒👍🏻激推🍽️雞軟骨!!(朋友好推介😙)未食過咁好食既雞軟骨🥹吾系平時居酒屋/燒烤個D,好似用左蜜糖芥末醬去醃製,好甜好惹味🥹我地食到停吾到,系咁燒🤣👍🏻🍽️豬腩片 (原味)好厚身!!豬皮好煙韌🥹🫶🏻半肥瘦。。好掂🥹吾包生菜仲好食😝以為佢無醃過,但系好夠味😳吾使點汁👍🏻🍽️牛仔骨調味岩岩好,夠味吾會太咸🤤👍🏻吾會太韌,都吾多筋🤤👍🏻 其他都好好食,雞翼、粟米、茄子、翠玉瓜擺得好乾淨,好新鮮、無雪味👍🏻 配菜/前菜肉類雪櫃另一邊有生菜、泡菜、芽菜、生蒜仲有海鮮冷盤🤤👍🏻🍽️激推芽菜醃得好入味,又系會食吾停🥲好搶手,好快已經無左一半🙈 甜品日本雪糕,見到有朱古力味,仲有伯爵茶!!仲有好懷舊既「吱吱冰」🥹另外有自己可以動手整既👍🏻🍽️麥旋風同🍽️棉花糖😝好特
👨🏻‍🍳派龍殿 (元朗)
📍元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖

「元朗隱世罕有高級平價放題🥲🫶🏻」

入元朗探朋友個得意b👶🏻
夜晚佢帶我食呢間韓燒放題
吾系個到既居民應該吾知有呢間餐廳🙈
$238加一‼️晚市放題
食物勁高質🥲🥲
餐廳仲好多元化。。
可以打卡,可以自己整棉花糖、麥旋風!!

韓燒
👍🏻激推🍽️雞軟骨!!(朋友好推介😙)
未食過咁好食既雞軟骨🥹
吾系平時居酒屋/燒烤個D,
好似用左蜜糖芥末醬去醃製,好甜好惹味🥹
我地食到停吾到,系咁燒🤣
👍🏻🍽️豬腩片 (原味)
好厚身!!豬皮好煙韌🥹🫶🏻
半肥瘦。。好掂🥹
吾包生菜仲好食😝
以為佢無醃過,但系好夠味😳吾使點汁
👍🏻🍽️牛仔骨
調味岩岩好,夠味吾會太咸🤤👍🏻
吾會太韌,都吾多筋🤤👍🏻

其他都好好食,雞翼、粟米、茄子、翠玉瓜
擺得好乾淨,好新鮮、無雪味👍🏻

配菜/前菜
肉類雪櫃另一邊有生菜、泡菜、芽菜、生蒜
仲有海鮮冷盤🤤
👍🏻🍽️激推芽菜
醃得好入味,又系會食吾停🥲
好搶手,好快已經無左一半🙈

甜品
另外有自己可以動手整既👍🏻🍽️麥旋風同🍽️棉花糖😝好特別!!
另外場中間有個甜品雪櫃🤤好多款都幾精緻😝

飲品
咖啡、茶、汽水、啤酒都有!!😳
好多選擇👍🏻

熟食
👍🏻🍽️孜然豆腐
孜然粉釀肉都得!!勁,好惹味🤤

👍🏻🍽️鐵板燒!!
特登叫少D飯🙈驚食吾哂
D飯吾乾身!!😳仲有D煙韌
仲有其他鐵板燒,不過我地掛住燒肉🤣
👍🏻🍽️自製雞肉烤餅
雞肉自己切(建議吾好切太大塊,同烤餅差吾多就岩岩好)😝
不過員工都好貼心,系側邊指導🙈
之後拎一塊烤餅,加碎菜、洋蔥、青瓜,再加小小garlice sauce,再放雞肉,再加garlice sauce (醬怪)😝
好好食🤤yumyum

仲有刺身、醬汁區、蔬果區 (附近有圍裙、手套👍🏻),門口仲有一個打卡影相位😝

好想分享呢間‼️‼️
希望可以開多幾間分店🥲🙏🏻
不過我都會再黎食!!
二百幾蚊晚市放題🥹🫶🏻
有得玩有得打卡,
仲好食過好多逐碟收費既韓燒店👍🏻
食材好高質,調味食得出有花心機,
同埋服務好好🥲
最後老闆娘話整左D👍🏻🍽️鐵板燒生蠔,
逐枱拎比客人試。。會吾會太好🥲🫶🏻
蠔個汁好香,有小小海水鮮味,有蒜有椒都吾會蓋過生蠔鮮味🥲👍🏻外熱內五分熟‼️
癲🥲🥲
原來可以咁食,吾食生蠔既朋友有機會一定要試!!

雞軟骨
豬腩片