2022-09-02
朋友話佢屋企附近開左間工業風餐廳,食物唔錯環境舒適,7點鐘到大約2/3滿,平日黎講都算熱鬧。叫完野食,麵包好快就到。侍應介紹話係每日烤焗既homemade bread ,果然係好軟熟,點埋醋同橄欖油,好快食哂。頭盆叫左沙律,「美式考伯沙律」個田園醬濃而滑,唔似平時響街到買到既沙律醬。朋友對食好有要求,佢話煙肉應係意大利出產,味道香但係唔油膩。其他蔬菜車厘茄牛油果好新鮮。各自叫左兩個意粉,「意大利傳統肉·自家製寛麵條」係朋友食,佢話肉醬好多帶有香料味道,同記憶中佢響意大利食過既味道好似,講下講下又掛住去旅行既日子。我叫左「蟹肉帶子鹹蛋黃自家製意大利麵」,蟹肉帶子好多,鹹蛋醬汁煮得好香,撈埋蟹肉帶子又提升左鮮味。依個價錢我覺得好抵食。依到食物種類多食物有驚喜,我叫佢做元朗隱世餐廳絕對無誇張。
依到食物種類多食物有驚喜,我叫佢做元朗隱世餐廳絕對無誇張。