2021-05-02 1262 瀏覽
呢間小店位於屏山,地點都算偏僻,店面亦唔顯眼,餐廳主打手工意粉同意大利飯。全店只有店主一人打理,所以上菜速度一啲都唔快,但我覺得同朋友悠閒地傾住偈咁等,其實時間好快就過。因為小店座位有限,只有十幾個位,所以建議大家先打電話訂位,避免去到但無得食。如果有想食既食物,訂位時可以順便預訂。🔍烤紐西蘭羊架($278)呢個係預訂菜式,羊架叫左7成熟,肉質好好,一啲都唔韌,而且好入味。重點係:羊架完全無羶味!!!配上秘制薄荷醬,完全提升左成個味道。🔍紅酒配牛肉手打意大利麵•跟果汁($130)牛肉份量一啲都唔少,而且牛肉炆得好冧,好入味,手打意大利麵好有咬口,彈性十足,但對我個人黎講就硬左少少。🔍明太子海鮮意大利飯•跟果汁($158)意大利飯煮得煙韌同有咬口,而每粒飯都被醬汁包圍,好creamy。海蝦彈牙,鮮中帶甜。但如果一個人食,可能會太膩。🔍飲品兩杯跟餐既果汁,我地左橙汁同蕃石榴汁。同行友人叫左一支「有機英國接骨木花有氣果汁($38)」。我地一行人對今次晚餐都好滿意,大家都覺得好正同好食😋😋

🔍烤紐西蘭羊架($278)

🔍紅酒配牛肉手打意大利麵•跟果汁($130)

🔍明太子海鮮意大利飯•跟果汁($158)

🔍飲品
兩杯跟餐既果汁,我地左橙汁同蕃石榴汁。
同行友人叫左一支「有機英國接骨木花有氣果汁($38)」。

我地一行人對今次晚餐都好滿意,大家都覺得好正同好食😋😋