2020-03-21 31 瀏覽
呢排疫情關係,日日都留在家工作所以想weekend可以去郊外吸下新鮮的空氣,諗左好耐,終於揀咗去元朗南生圍行吓,去得南生圍梗係順便去埋元朗市中心食嘢啦!🍀🙆🏻‍♀️•元朗真係有好多好嘢食,出發之前上網做足資料收集!由於本人非常鍾意食餃子的關係,上網見到呢間維港灣餃子d comment 好似唔錯,所以試吓係咪真係咁好食!我叫咗一共三樣嘢🥢鹹蛋黃芥菜鮮肉湯餃🥢芫茜鮮肉煎餃🥢土匪雞翼先講餃子🥟佢地全部係自家製,新鮮包的佢哋啲餃子好大隻,最重要皮夠薄餡料好足料,好抵食👍🏻$45 有 8 隻湯餃$39 就6 隻煎餃最重要會附送一碗例湯,飲得出碗湯好足料,冇味精👍🏻👍🏻我仲見到牆上寫住定期有好多唔同嘅餃子推出,包你次次有驚喜🤩🤪土匪雞翼亦唔錯,送上嚟嗰陣我嘩左一聲因為雞翼好大隻,皮夠脆,又夠入味估唔到呢間小店三樣嘢都咁有驚喜💛下次入黎元朗,我呢個餃子迷一定會再黎幫襯呢
呢排疫情關係,日日都留在家工作

我叫咗一共三樣嘢
🥢鹹蛋黃芥菜鮮肉湯餃
🥢芫茜鮮肉煎餃
🥢土匪雞翼

先講餃子🥟
佢地全部係自家製,新鮮包的
佢哋啲餃子好大隻,最重要皮夠薄
餡料好足料,好抵食👍🏻

$45 有 8 隻湯餃
$39 就6 隻煎餃

土匪雞翼亦唔錯,送上嚟嗰陣我嘩左一聲
因為雞翼好大隻,皮夠脆,又夠入味

估唔到呢間小店三樣嘢都咁有驚喜💛
下次入黎元朗,我呢個餃子迷一定會再黎幫襯呢