2022-09-15 54 瀏覽
好耐無同老公去撐枱腳,聽朋友講元朗朗景臺開左間酒吧餐廳"Sage"啲手工意粉和扒都不錯!所以今晚就出左去試下! 入到去餐廳,感覺舒適,因為地方大,空間感好夠!入門口就係酒吧位,跟住就望到個好大open kitchen,一目了然,地方也好乾淨👍😊今晚我哋叫左一個意粉和一個封門枊(+60元就可轉set). 當然唔少得冰凍啤酒啦😂😂蟹肉鹹蛋帶子意粉: 這個真係必食, 除了蟹肉多以外, 整個意粉充滿鹹蛋的味道,帶子好鮮甜! 最值得一讚是他們的手工意粉, 煙韌度剛剛好, 非常有咬勁,好食!牛扒叫左封門柳,牛肉味濃, 齒頰留香! 牛扒醬汁也配合得很好,值得一試!差點忘了推荐餐湯,今日是粟米湯,是用新鮮粟米打成並不是罐頭湯,好香甜👍👍👍食飽飽當然要加甜品, 因為轉餐所以有雪糕送, 他們自家製的gelato雪糕非常好味, 芒果熱情果雪糕香滑, 味道好balance,吃到芒果味又有淡淡的熱情果味! 還有焦糖雪糕, 目測很像冰冰, 但入口即溶, 口感幼滑,不會太甜,真係好好食!😋😋😋另外,佢哋服務好好,好有心機去介紹食品的特式,值得一讚!👍👍👍不錯餐廳,有下次!👍👍👍

不錯餐廳,有下次!👍👍👍
2022-09-15