2022-12-30 44 瀏覽
元朗馬田路附近有幾間餐廳,今日2公婆選左呢間oyster season 為今年嘅聖誕大餐黎得呢度當然即刻試佢個蠔啦,本身我鍾意食creamy 口感,自問唔係生蠔專家,店員好好介紹regal 比我試下嘩,食落口不得了,非常之新鮮,吞咗落肚之後仲有浸回甘味,立即encore,再叫多兩款唔同店員好好教我順次序食,另外兩款比較爽口同埋重海水味,當然都係非常之新鮮肥美,每個人喜好唔同,我就最鍾意都係第一款Regal之後餐湯,個湯都夠濃,夾個餐飽一流主菜來了,先來係西班牙黑毛豚鞍,睇落以為唔夠肥,我錯了,咬落絕對唔韌,肉味更是濃郁到滿瀉,好味得來健康佢連配菜都相當出色,蕃茄仔煮香左,原隻蒜頭煎好香口,夾呢個西班牙豚鞍一流另一個主菜係龍蝦汁大蝦意粉,龍蝦好鮮汁,意粉亦好爽口每隻鮮蝦都鮮味十足,亦好彈牙最後再整多個甜品雲呢拿雪糕,呢餐好滿足,merry Christmas

之後餐湯,個湯都夠濃,夾個餐飽一流

另一個主菜係龍蝦汁大蝦意粉,龍蝦好鮮汁,意粉亦好爽口

每隻鮮蝦都鮮味十足,亦好彈牙