2022-11-29
🔹️野川拉麵の深燒食堂🔹️ 同朋友睇完電影[過時過節],覺得要撞杯🍻放鬆下,係網上搜尋見到附近有間居酒屋有室內外位置,主打串燒,海鮮類既選擇都多,仲有大大杯啤酒及打卡飲品,好吸引 到店,發現社交平台分享專頁加留言就有低至半價優惠,無論係啤酒飲品,刺身壽司,還是燒物炸物指定款式都有優惠,真係選擇多又底食呀,喜歡食刺身既你地必定要試刺身盛合👍😊 🥢香蒜大茄燒 ($38) 🥢香辣牛油錫紙金菇 ($38)本身牛油煮已係係最受歡迎既選項,但我同朋友把金菇放入芝士扇貝內食,更好食 🥢厚燒牛舌 ($34)🥢泰式鳳爪 ($48) 🥢牛肉壽喜燒 ($98)壽喜爐既湯底真係要食之前嚐一啖湯真係估唔到有咁大份,蔬果都好鮮甜,牛肉鮮嫩 🐡海鮮類🥢燒芝士扇貝 ($28)*2 ❗️❗️推薦❗️❗️滿滿濃郁既芝士醬料誰可抵擋 🥢脆脆鰻魚串 ($42)燒到皮脆焦香 🥢大頭蝦 ($14)*2大頭蝦好多蝦膏,真係唔可以放過 🥢鮮活鮑魚 ($21)*2鮑魚有界花,令燒煮時更易入味,肉質新鮮彈牙 🥢牛油蒜蓉焗蜆 ($38) ❗️❗️推薦❗️❗️以為會hea我既焗蜆,估唔到蜆肉大大粒,無沙又彈牙 🍺Asahi (330ml) ($28)🍺Hoe
🥢香蒜大茄燒 ($38)
🥢香辣牛油錫紙金菇 ($38)
🥢厚燒牛舌 ($34)
🥢泰式鳳爪 ($48)
🥢牛肉壽喜燒 ($98)
壽喜爐既湯底真係要食之前嚐一啖湯
真係估唔到有咁大份,蔬果都好鮮甜,牛肉鮮嫩
🐡海鮮類
🥢燒芝士扇貝 ($28)*2 ❗️❗️推薦❗️❗️
滿滿濃郁既芝士醬料誰可抵擋
🥢脆脆鰻魚串 ($42)
燒到皮脆焦香
🥢大頭蝦 ($14)*2
大頭蝦好多蝦膏,真係唔可以放過
🥢鮮活鮑魚 ($21)*2
鮑魚有界花,令燒煮時更易入味,肉質新鮮彈牙
🥢牛油蒜蓉焗蜆 ($38) ❗️❗️推薦❗️❗️
以為會hea我既焗蜆,估唔到蜆肉大大粒,無沙又彈牙
🍺Asahi (330ml) ($28)
🍺Hoegaarden 士多啤梨味 (500ml) ($46)
大大杯份量十足真係岩晒喜歡飲啤酒既我,啤酒內仲有一粒粒既果肉👍好有咬口